Tekstmeisje
Heeft u vragen06 - 39 10 89 35

>Notuleertips

Tips van Tekstmeisje

Gebruik een laptop en voer de agenda vast in

De agenda is je houvast. Voer de agenda van te voren in. Gebruik daarvoor het verslag van de vorige vergadering zodat het format klaarstaat. Zo heb je meteen ook het merendeel van de aanwezigen opgelijnd. 

Plattegrondje maken

Maak een plattegrondje van de vergadertafel. Vraag aan de voorzitter of er een voorstelronde kan worden gemaakt. Laat de deelnemers daarbij aangeven welke organisatie/afdeling zij vertegenwoordigen.

Geduld

Probeer niet alles wat gezegd wordt direct op te schrijven. Discussies spitsen zich gedurende het agendapunt steeds meer toe. Het vergt wat ervaring, maar dat is pas het moment om de essentie in woorden te vatten.

Geluid opnemen en lijstje bijhouden

Neem voor je gemoedsrust het geluid op. De Olympus digital voice recorder VN-5500PC is een aanrader. De bestanden zijn makkelijk te uploaden in ExpressScribe, het programma waarmee je door geluidsbestanden 'wandelt'. 

Geen paniek

Afkortingen, vaktaal, vreemde namen? Geen paniek: krabbel ze op een blaadje en vraag na afloop om verheldering. Domme vragen bestaan niet, ;-) Toch geen afdoende antwoord? Leve google!